Zonnepanelen van Sunrise, geleverd en gemonteerd door Deta Air
ZONNEPANEEL, SUNRISE

   bekijk onze andere producten

HOE WERKT EEN ZONNEPANEEL?

Hoe werkt een zonnepaneel? Zonnepanelen zijn de blauwe of zwarte panelen die energie uit zonlicht omzetten in elektrische energie. De werking van zonnepanelen is vrij eenvoudig. Zonnepanelen bestaan uit sensoren die licht omzetten in elektrische stroom. Aan de hand van de figuur wordt de werking van een zonnepaneel uitgelegd.

Hoe werkt een zonnepaneel

A: Zonnepaneel
Een zonnepaneel is op het zuidoosten of op het zuidwesten gericht. Het zonlicht wat op de zonnepanelen valt wordt zo direct omgezet in elektriciteit.

B: Omvormer
De stroom die nu verkregen is, wordt via een omvormer omgezet naar wisselstroom en kan gelijk gebruikt worden.

C: Meterkast
Als u de stroom niet gebruikt dan gaat de elektriciteit naar het elektriciteitsnetwerk. In dat geval draait uw meter terug. Als de stroom van de zonnepanelen aan het einde van het jaar even groot is als uw verbruikte stroom, dan zal de energierekening min of meer nul zijn.

D: Terug leveren
De stroom die opgewekt is zal gelijk gebruikt worden. Als bijvoorbeeld de laptop in de oplader ligt, zal deze opgeladen worden door de zonne-energie. Dit is voordelig, u hoeft nu deze stroom niet te kopen. Dit zorgt ervoor dat u minder energie hoeft te kopen, dus aan het eind van het jaar is dit terug te zien op de energierekening.

Contact

U heeft het antwoord op uw vraag 'Hoe werkt een zonnepaneel' verkregen. Wilt u meer informatie over zonnepanelen? Neem contact op met Deta Air, uw specialist in het leveren en onderhouden van zonnepanelen!

Ik wil in contact komen met een betrouwbare leverancier van zonnepanelen